به گزارش شهرآرانیوز پیاده روها برای رفت وآمد عابران پیاده طراحی شده اند، اما در برخی خیابانهای شهر مشهد، این فضاها با خودروهای نمایشگاه داران اتومبیل اشغال شده اند. این وضعیت نه تنها باعث سختی رفت وآمد شهروندان میشود، بلکه خلاف قوانین شهرداری و پلیس راهور نیز محسوب میشود.
با اینکه مسئولان شهرداری و پلیس راهور از طرح برخورد با این تخلفات خبر داده اند، اما هنوز هم شاهد سدمعبر خودروها در پیاده روها هستیم. با وجود انتشار گزارشهای متعدد رسانهای و تلاشهای برخی نهادهای مردمی برای حل این مشکل، وضعیت همچنان بهبود نیافته است. طبق قوانین شهرداری، این مکانها ملک عمومی هستند و هرگونه مزاحمت ازجمله پارک خودروهای نمایشگاهها در آن ها، ممنوع و خلاف قوانین است.
بیستم اردیبهشت امسال در گزارشی به این معضل در خیابان خرمشهر پرداختیم. خیابان خرمشهر به بورس نمایشگاههای خودرو مشهد معروف است که خودروهای میلیاردی در آن به فروش میرسد.
شهروندان از معضل پارک خودروهای نمایشگاه در پیاده روها به شدت گلهمند بودند. این وضعیت باعث سدمعبر و مشکلات جدی در تردد شهروندان شده است. همچنین، گزارشهای متعددی از اشتباهها و تخلفهای برخی نمایشگاه داران نیز منتشر شد. این تخلفها به حدی جسارت آمیز هستند که در برخی از آنها به گفته یکی از شهروندان، حتی سرباز پلیس راهور را ضرب وشتم کرده اند.
در همان گزارش، موضوع اعمال قانون خودروهای پارک شده نمایشگاههای اتومبیل را با رئیس پلیس راهنمایی ورانندگی مشهد در میان گذاشتیم. سرهنگ عباس عابدینی دراین باره گفته بود که جریمه ۳۰ هزارتومانی برای خودرویی که متعلق به نمایشگاه دار نیست و قیمت آن میلیاردی است، اصلا بازدارنده نیست و در نتیجه، بازهم در پیاده رو پارک میکند.
اما در این گزارش این بار به صورت میدانی همراه با رئیس منطقه ۸ پلیس راهور مشهد و عوامل اجرایی رفع سدمعبر شهرداری منطقه ۸ به خیابان خرمشهر میرویم.
از ابتدای خیابان خرمشهر و در مسیر، شروع به پیاده روی میکنیم. چند خودرو نمایشگاههای اتومبیل در پیاده رو پارک شده است و سرهنگ علی سالاری خودروها را اعمال قانون میکند. او جریمه توقف خودرو در پیاده رو را ۴۰ هزار تومان اعلام میکند. در حین اینکه خودروها جریمه میشوند، افرادی که در نمایشگاهها کار میکنند، به اعمال قانون افسر پلیس راهور اعتراض میکنند و برخی دیگر التماس و خواهش میکنند که خودرویشان جریمه نشود. بااین حال، چندین خودرو در پیاده رو و همچنین خودروهایی که در زیر تابلو توقف ممنوع پارک کرده اند، جریمه میشوند و مالکان خودروهایی که در محل هستند، خودروشان را جابه جا میکنند.
در مسیر با موتورسیکلتی برخورد میکنیم که پلاکش را با طلقی مشکی رنگ محو کرده است و افسر پلیس راهور ضمن جریمه ۶۰ هزارتومانی، از راکب موتورسیکلت میخواهد که روکش طلقی را از پلاک جدا کند که راکب موتور مجبور میشود این کار را انجام دهد. برخی نمایشگاه داران که از این اکیپ و اعمال قانون خودروهایشان ناراضی هستند، در مسیر تردد به گروه خبرنگار، پلیس راهور و واحد رفع سدمعبر اعتراض میکنند، ولی پلیس به هیچ کدام از این صحبتها اهمیت نمیدهد و خودروهای پارک شده در پیاده رو را اعمال قانون میکند.
برخی شهروندان که عوامل پلیس راهور و رفع سدمعبر شهرداری را مشاهده میکنند، به سمت ما میآیند. یکی از آنها میگوید: من ساکن خیابان خرمشهر هستم و هر روز برای رفتن به کار یا بازگشت به خانه با این مشکل روبه رو میشوم. خودروهای نمایشگاه داران کل پیاده رو را گرفته اند و من باید از خیابان عبور کنم که خطرناک است. چندبار هم تصادف کردم. من نمیفهمم چرا قانون برای همه یکسان اجرا نمیشود؟!
یک خانم مسنتر نیز پلیس راهور را مخاطب قرار میدهد و بیان میکند: من یک زن سال خورده هستم که با عصا راه میروم. وقتی میخواهم به دکتر یا داروخانه بروم، باید از پیاده رو استفاده کنم، اما در خیابان خرمشهر، خودروهای نمایشگاه داران جای تردد را گرفته اند. من نمیتوانم در پیاده رو راه بروم، چون فضا را اشغال کرده اند. من از مسئولان میخواهم به حال ما هم فکری کنند.
شهروندان نه تنها انتظار دارند مسئولان شهرداری و پلیس راهور با جدیتی بیشتر برای اجرای قوانین و تنظیمات اقدام کنند، بلکه میگویند نیاز است جریمهها و تخلفات متناسب با جسارت این تخلفات افزایش یابد تا به وضعیت موجود پایان داده شود.
در ادامه این گزارش میدانی، به سمت دیگر خیابان خرمشهر میرویم که تعداد زیادی خودرو در پیاده رو پارک شده است. یکی از نمایشگاههای اتومبیل که مراسم افتتاحیه برگزار کرده، دو خودرو را در پیاده رو پارک کرده است. افسر پلیس راهور خودروها را جریمه میکند و مالک نمایشگاه با افسر پلیس در حد ۱۰ ثانیه جروبحثی کوتاه میکند و یکی دیگر از متصدیان نمایشگاه اتومبیل، مالک نمایشگاه را از جمع جدا میکند و به سمتی دیگر میبرد. همان طور که به میدان عدل خمینی (ره) نزدیک میشویم، در پیاده رو عریض نزدیک میدان، خودروها در فضای بزرگ پیاده رو پارک کرده اند و رئیس منطقه ۸ پلیس راهور، خودروها را اعمال قانون میکند.
در انتهای این بازدید میدانی، سرهنگ سالاری با بیان اینکه شهرداری میتواند با نصب بولارد از پارک خودروها در پیاده روها جلوگیری کند، توضیح میدهد: به طور کلی صنف نمایشگاه خودرو را باید به مکانی دیگر منتقل کنند تا شاهد چنین مشکلی در پیاده روهای شهر نباشیم.
او میافزاید: اگر به صورت اکیپی مثل الان که واحد رفع سدمعبر شهرداری، پلیس راهور و افسر انتظامی حضور دارند، برای اعمال قانون نمایشگاههای اتومبیل متخلف اقدام کنیم، قطعا بازدارندگی خواهد داشت. اگر از اداره اماکن فراجا هم در این اکیپ حضور داشته باشند، قطعا مشکل گشا خواهد بود. رئیس منطقه ۸ پلیس راهور برای بازدارندگی بیشتر پارک نکردن خودروهای نمایشگاههای اتومبیل در پیاده رو بیان میکند: اگر همه دستگاههای اجرایی که پیشتر عرض کردم، به صورت منسجم عمل کنند، قطعا این اقدام خلاف قانون رخ نخواهد داد.
سپس محمد نوروزی از عوامل رفع سدمعبر شهرداری منطقه ۸ که در این گزارش همراه ما بودهاست، میگوید: واحدهای رفع سدمعبر منطقه هر روز در این محل گشت میزنند و برای نمایشگاههای خودرویی که در پیاده رو پارک کنند، در چهار نوبت اخطاریه صادر میکنند. در صورت توجه نکردن به قانون، در کمیسیون بند ۲۰ شهرداری منطقه ۸ برای پلمب واحد صنفی متخلف تصمیم گیری خواهد شد، ولی از ابتدای سال تا امروز هیچ واحد صنفی نمایشگاه اتومبیلی پلمب نشده است.